Många kunder hör av sig till oss och berättar att de har problem med öresavrundning i WooCommerce. Här berättar vi hur du åtgärdar problemet.

När WooCommerce är inställd på att visa priser med 0 decimaler så påverkar det både hur priserna ser ut för kund i butiken och hur butikens betalmoduler får priserna. Även beloppen på ordern i butiken efter betalning kommer vara avrundade.

Det som avrundas är produktens styckpris, moms, radtotal (både inklusive och exklusive moms), orderns totala belopp och så vidare. Vi har lagt ner mycket kärlek på att kunna räkna ut vilka värden det egentligen ska vara. Oftast blir det rätt, men ibland kan det bli en öresavrundning på 1 kr som behöver justeras på ordern i online.billmate.se i efterhand före aktivering av betalningen. Det totala beloppet kund betalar blir alltid rätt, men det kan leda till att det blir en öresavrundning på betalningen hos Billmate som behöver ses över före betalning kan aktiveras. För att förhindra detta och att priser exklusive moms och inklusive moms ska stämma i butiken och hos Billmate, behöver priserna visas i butik med 2 decimaler. 

För att fortfarande använda sig av 0 decimaler är den bästa lösningen att exempelvis använda sig av ett filter som visar priser med 0 decimaler för kund, men butiken och moduler får priser med 2 decimaler.

Så här installerar du filtret:

 1. Sätt inställningarna i WooCommerce som på bifogad bild
  Öresavrundning Woocommerce
 2. Ladda ner Code Snippets och aktivera den.
 3. Gå in på Code Snippets och klicka på Add New.
 4. Du kan döpa titeln till visa0decimaler. I code fältet lägger du till:
  add_filter( ’woocommerce_price_trim_zeros’, ’__return_true’ );
  Klicka sedan på Save Changes and Activate.
 5. Titta i din butik och kontrollera att du gjort rätt.

Här hittar du en video där vi visar hur du installerar filtret.

Videospelare

 

Om du följt ovanstående steg kommer problematiken med två decimaler vara löst. Om du fortfarande inte får rätt på det är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support!

Med Billmate väljer din kund om de vill betala med faktura, delbetalning, kort eller direktbetalning via 10 banker. Vi kan även erbjuda det populära betalsättet Swish. Vi tror inte på långa bindningstider eller andra dolda kostnader, därför har vi helt slopat bindningstider. Vi kallar detta 100% nöjd kundgaranti. Vi har kunder inom alla möjliga branscher och vi har stor och bred kunskap inom betallösningar. Vill du veta mer? Kontakta oss – vi finns här för dig!

Kundservice

Tel: 040-30 35 00
Mån – Fre: 08.30 – 16.30  (avvikande öppettider kan förekomma)

 

 

Kundservice

Tel: 040-30 35 00
Mån – Fre: 08.30 – 16.30  (avvikande öppettider kan förekomma)

 

 

Kundservice

Tel: 040-30 35 00
Mån – Fre: 08.30 – 16.30  (avvikande öppettider kan förekomma)